Rumik
20 от 99 Продукта

В помощ и улеснение на различните специфични нужди в селското стопанство или в градината, често се прибягва до използването на водна помпа. Избора на такава изцяло зависи от нуждите и мястото, където ще се използва. Освен тези характеристики, различните спецификации като воден стълб, дебит, производител и др. също оказват влияние при избора на подходяща помпа. Друго, с което обикновено клиента се съобразява е гаранционния срок на продукта и не на последно място - цената.

Ежедневните градински и селскостопански задачи разделят водните помпи на няколко вида, според своето приложение.

Едни от най-често търсените и бюджетни помпи са градинските. Те са предназначени за монтаж на сухи терени. Обикновено дълбочината на засмуканата вода е 8-9м., а водния стълб 20-40м.

В ситуации, където се налага отводняване и изпомпване на вода, например в помещения като мазета, за кладенци или шахти се използват потопяеми и дренажни помпи, а там където във водата има твърди частици като пясък и чакъл, успешна работа вършат специализираните помпи за силно замърсени води.

Ако работата в градината изисква използването на по-мощна помпа, подходящ избор са бензиновите помпи. Те се отличават с по-голяма издръжливост и осигуряват по дълъг период на експлоатация.

В категорията ПОМПИ, ще откриете различни видове помпи. Продуктите, които предлагаме са с гаранция и на конкурентна цена.