Rumik
20 от 93 Продукта

Няма дом или строителен обект, който да не налага измерването на различни дължини. За работния процес, често е необходимо взимането на размери на дадена стока или помещение.

Пребоядисването на стените например, изискват измерване и изчисление на цялата квадратура, за да се прецени количеството на боята или латекса, които са необходими.

Взимането на размери, за ремонта на банята е наложително, за да може да се изготви автентичен 3D проект. От коректните размери, зависи правилното изчисление на квадратурата и на количеството плочки, необходими за ремонта.

Изборът на нови мебели, не е възможен без точното измерване на пространството в помещението. Чрез тях, се придобива представа за колко големи мебели има място в стаята и къде позволяват да се позиционират. Оптималното подреждане в интериора е въпрос на правилно взетите размери, както на самото пространство, така и на самите мебели.

Това са само част от ситуациите, които имат нужда от измервателен уред в домашни условия, а строителите, винаги трябва да имат под ръка такъв инструмент. Той налага честа употреба в работните и монтажни дейности.

Тук идва на помощ - ролетката! Евтин и изключително практичен измервателен уред. Тя представлява лента с деления, която е навита посредством малка пружина. Чрез издърпване тя се опъва и позволява огъване, което дава възможността да се измерят и предмети с обла форма.

Най-широко разпространените и търсени ролетки са тези с дължина от 2м., 3м. и 5м. По-професионалните задачи и цели, изискват такива с по-голяма дължина.

Независимо от дължината си обаче, ролетката се оказа незаменимия джобен измервателен инструмент.