Rumik
20 от 385 Продукта

За всеки ремонт си има майстор, а за всеки винт - отвертка. Здравото затягане на крепежите, е отражение на твоята прецизност и сръчност. В подкрепа на тези качества идва отвертката!

Още един от ръчните инструменти, който задължително присъства в антуража на майстора. 

В зависимост от размера, ръкохватката и областта на приложение, се предлагат множество вариации на отвертки в търговските мрежи.

Видовете отвертки според накрайника се делят на плоска, звездата, квадратна, torx, глуха, шестостен и др. Гамата от размери, също е широка и обхваща напълно разнообразието от винтове.

Правилният избор на размер, касае пряко качественото затягане или отвиване. При неправилна употреба, съществува голяма опасност от нараняване на главата на винта. Това може да се окаже проблем, при необходимост от повторно завиване. Не само, че спира работния процес, но влияе и на естетическия вид на изделието.

Удобството на инструмента е пряко зависимо от материалите и начина му на изработка. Специално при отвертките, съществува елемент, който е свързващото звено между ръката и инструмента. Това е нейната ръкохватка. Тя предава въртящия момент, ето защо е толкова важна нейната изработка. Задължително условие е нейната здравина и устойчивост на захват на острието.

Размерът на отвертката се определя по няколко критерия. Единият е по размера на острието, другите два са дължината и дебелината на стеблото. Размерът и видът на винта са определящ за размера и вида на отвертката.

Освен разнообразието от размери, модели и марки, ние сме заредени и със задоволителен асортимент от предложения на накрайници. В комплект или по отделно, от часовникарската до шлосерската дейност, зареждаме всичко, от което се нуждаеш!