Rumik
16 от 16 Продукта

Съвременните технологии неминуемо налагат окабеляване по домове, офиси, различни производствени помещения и навсякъде, където се изисква създаване на електрически съоръжения и разклонения на електрическата мрежа. Съответно окабеляването води до увеличаване на броя кабели, които се прибират и прикриват с кабел канали. Познати още като електрически кутии, те са универсален и практичен избор за прикриването на телефонни кабели, линии за аларми и пожарна безопасност, оптични кабели и много други електро проводници. Тяхната употреба осигурява надеждна защита и безопасност, като проводниците са защитени през целия срок на експлоатация в случай на механични повреди. Изискванията за безопасност, както и местоположението предвидено за кабел канала е определящо за неговия избор.

Важни характеристики, които се взимат в предвид са вида строителство, материалните използвани в производството и метода на инсталиране.

Дизайнът на всички видове кабел канали се състои от кутия с капак. Обикновено  типовете се различават от форма, големина, дизайн на профила, материали от, които са направени, наличието на допълнителни аксесоари и други.

Тук ще обърнем внимание и на плюсовете при употребата на кабел канали:

  • С използването на електрическа кутия, положените кабели подлежат винаги на проверка, а и винаги може да се добави и друг близък кабел;
  • Монтажът на кабел каналите е изключително бърз, а и осигуряват защита на проводниците;
  • За прикриването на сноповете кабели не е необходимо рушене на подовете или стените, където ще бъдат полагани.
  •