Rumik
20 от 77 Продукта

В този раздел ще Ви запознаем с видовете лакове, които предлагаме.

Лазурен лак - Устойчив на външни влияния и задължително с UV защита, намира широка употреба в интериора и екстериора. Носи декоративен ефект върху стрехи, огради, дървени конструкции и облицовки. Този вид лак подчертава естествената структура на дървото и гарантират устойчивост на цветовете. Предпазва материала от агресивни влияния, като осигурява дълготрайна защита.

Видът на дървесината и предварителната обработка на повърхността, оказват влияние върху цвета. Времето, необходимо за съхнене на лазурния лак е 24ч.

Яхтен лак - Еднокомпонентен алкид с перфектен гланцов финиш, подходящ за външно и вътрешно лакиране. Безпроблемно се нанася върху паркет, яхти, стелажи, мебели и ламперии.

При температура 23 градуса, лакът изсъхва за 8ч.

Лак за паркет - Употребата му носи високо ниво на твърдост и износоустойчивост. Не се поддава на влага и други влияния, които могат да навредят на паркета. Смесва се с втвърдител.

Съотношението, което трябва да се спазва, е 2 дози лак с 1 доза втвърдител. Може да се използва до 3-4 часа след смесване.

Бързосъхнещ емайллак - С високо ниво на стърдост и атмосфероустойчивост. Подходящ за лакиране на черни метали. Препоръчва се предварителното почистване и грундиране на повърхността.

В зависимост от помещението и температурата в него, изсъхва до 16 часа.

Лак за камък - Прониква в дълбочина в декоративни камъни и всякакви други каменни повърхности. Осигурява висока степен на защита.

Мебелин - Използва се в интериора за мебели и декоративни покрития. Бърза съхливост и с голяма степен на твърдост.  Придава траен гланцов завършек и гарантира здравина при сблъсък с влага и химикали. Ефективно съхранява цвета на мебелите и ги предпазва от състаряване.

Всяка повърхност може да бъде добре предпазена и лакирана с подходящия продукт. Не пренебрегвайте качествата на лаковете и техните вълшебни свойства!