Rumik
20 от 143 Продукта

Всеки отвор си има своя майстор! Инструментът, който ще ти осигури бързо и безпроблемно пробиване, е боркороната и съответно нужния адаптор за нея.

Боркороните се различават по конструкция, материала от който са изработени и зъбите. Изборът й се определя от материала, който трябва да се пробие.

Трудностите, с които може да се сблъскате, при пробиване на отвор са няколко. При твърдите материали, често препятствие са големите отвори. Самият материал определя нивото на натоварване, което от своя страна се определя от диаметъра на отвора.

Керамиката например е капризен материал, който изисква да се подходи с внимание към него. Тя е устойчива, има защитни функции, устойчива е на натоварване, но същевременно с това е и крехка. Ежедневните ремонтни дейности, често налагат разпробиването именно на на този тип материал. Преминаването на водопроводните тръби и фитинги, изискват прецизно изрязване. Когато става въпрос за керамика, освен защитните си функции, тя е декоративен елемент. За това всеки отвор, трябва да е със съвършенни ръбове, рязането трябва да става бързо и точно, за да се избегне нащърбване. Чистото изрязване, на точното място е от съществено значение за качеството на изпълнение на задачата. Прекомерният натиск, може да доведе до счупване на плочката, а това води със себе си редица неприятни ситуации. За пробиването на керамика, най-подходящи са диамантените боркорони. Те имат по-голяма устойчивост и значително по-дълъг живот на износване. Намаляват съпротивлението при изпълнението на среза и крайният резултат е чист контур. Те разполагат с опашка, която позволява директното й закрепване към бормашината.

За отворите за дюбели, предимно се ползват свредла с Ф6,Ф7 и Ф8.

Подходящата боркорона пробива успешно метал, дърво, бетон, изолационни материали. Различният диаметър на отвора изисква различен размер, за това асортиментът предлага различни мм.

Адаптерите за боркорона, осигуряват лесната и бърза смяна на инструмента. Те осигуряват допълнителна сигурност за качественото пробиване като имат фиксираща функция. Позволяват точно центриране и са приспособление, което води целия пробивен процес.