Rumik
20 от 44 Продукта

Малките механични повдигащи средства са познати и под названието лебедки. Тяхната употреба позволява преместването на тежки предмети или тяхното повдигане. С тяхна помощ усилията полагани за тези цели се намаляват осезаемо и многократно.  Тегленето може да се наложи, както в хоризонтално, така и във вертикално положение. Тогава използването на подходящата лебедка е голямо предимство в работните процеси, защото повдигането или преместването на тежките предмети може да се извършва от един работник. Той може да мести товари, които са в пъти по тежки от собственото му тегло.

Верижните лебедки се делят на лостови и ръчни и са с компактен дизайн и са от подемниците, които осигуряват здравина и надеждност при опъване, укрепване или повдигане и преместване на товари от различен тип. Ниското им тегло не оказва влияние върху качеството на работа.

Някои от видовете лебедки са преносими, модел с тресчотка или такива снабдени със спирачка, които между другото се отличават с  по-голяма устойчивост в сравнение с другите.

Въжетата за теглене също са полезен атрибут, когато се налага местенето на по-тежки товари. Не само за теглене, а и за укрепване, чудесна работа вършат специализираните колани за багаж, който са изключително здрави и осигуряват надеждна устойчивост в тези процеси.

Добавяйки въжета за теглене или колани за багаж към асортимента от автомобилни аксесоари, ще си гарантирате спокойствие и сигурност в редица ситуации.