Rumik
12 от 12 Продукта

Сензорите, широко разпространени под названието датчици, все по-често намират приложение навсякъде около нас.  За сигурност или улеснение, сензорите са част от съвременните технологии, които бързо набират популярност и все по-често се сблъскваме с нуждата от тяхната употреба.

На пазара се предлагат все повече видове датчици, едни от най-познатите и търсените са сензорите за движение, светлинните такива и инфрачервените, които са едни от най-масовите.

Ето и принципът им на работа:

Всяко тяло излъчва инфрачервени лъчи с интензитет правопропорционален на температурата му. Тук се намесват физичните закони и идва простото обяснение, че температурата на човешкото тяло е поне с десетина градуса по висока от тази на останалите предмети, съответно лъчите които излъчва са с по-висок интензитет.

Инфрачервените датчици съдържат пирокристали, които имат способността да превръщат  лъчите в електрическо напрежение правопропорционално на интензитета им.

Макар на теория обяснението да се приема сложно до известна степен, принципът на работа е прост и определено полезен и практичен.

В категория сензори ще откриете едни от най-разпространените и търсени модели. Не забравяйте, че ако нямаме наличен продукта, от който се нуждаете, можем да се постараем да го намерим и поръчаме.