Когато става дума за барбекю, предпочитаният източник на топлина пред газта са дървените въглища. Въглена се произвежда от твърда дървесина чрез бавно изгаряне с липсата на кислород.
Всеки знае колко различен е вкуса на ястията приготвени на дървени въглища. Печенето с тях добавят богат опушен елемент към храната и я правят сочна уникално вкусна.
Ако и вие сте от почитателите на барбекю, знаем че не изпускате удобен момент да приготвите ската в двора, в планината или край реката.
За улеснение на любителите на скарата, дървените въглища се предлагат в различни разфасовки и са съобразени с различните цели.
Едно от предимствата при употребата на дървени въглища е, че при производството им се прилагат екологично чисти технологии, така че да не са във вреда на околната среда. След употребата на този безвреден и екологично чист продукт остава минимално количество пепел, което е предимство, защото почистването на скарата не е необходимо след всяко ползване.