Rumik
20 от 59 Продукта

Във всеки дом го има, използваме го ежедневно. Често дори не се замисляме за характеристиките му и механизмите му на действие. Поне, докато не настъпи момент за подмяна на настоящия ни бойлер. Тогава с изненада всеки открива, че съществуват редица критерии и множество видове и модели, според които трябва да направи избора си.

Ако трябва да направим най-обща класификация на този продукт, то можем да разделим видовете на два основни типа, а именно проточни и обемни.

Главната разлика между тях е механизмът на нагряване на водата. Проточните бойлери затоплят преминаващата вода на момента. Сравнително малки са като размер и имат изключително мощни нагреватели, които да затоплят водата, която минава през тялото им. Едно от преимуществата им е, че са икономични, защото работят, само когато се налага да затоплят течността. През останалото време са в състояние на покой и пестят енергия. Един от минусите на този вид уреди за затопляне на вода е, че не са подходящи за нагорещяване на големи количества вода за кратък период от време. 

Обемните представители на бойлерите, от своя страна, са идеалното решение за целта. Те без проблем се справят с големи количества вода и нейното загряване. 

На пазара се предлагат хоризонтални и вертикални варианти, както и по-компактни модели за монтаж под мивка. 

Вече сте наясно за вида на бойлера, от който се нуждаете. Идва и моментът, в който трябва да си зададете въпроса за неговия обем, не на последно място е и мощността му. Енергийният клас също е един от водещите показатели, който никак не е за подценяване при избора.