Rumik
20 от 277 Продукта

Ключът е в ръцете ти! За разхлабване или за затягане, няма глава на гайка или болт, която да ти се опре!

Гаечните ключове са може би сред най-познатите ръчни инструменти, които срещаме в майсторското куфарче.

Познати още като челюстни, те са с опростен дизайн, но намират широко и универсално приложение.

Съществуват едностранни и двустранни ключове. Двустранните определено имат своето предимство, защото в един инструмент са комбинирани два размера или два вида глава. 

Това определено допълва практично комплекта, като пести място.

Конструкцията на главата на звездогаечните ключове е затворена. Този тип инструмент е по-удобен за работа. Разпределя равномерно натоварването върху всички повърхности и по този начин пази от нараняване главата на болта или гайката. Позволява работа с по-голямо усилие и натиск.

Ключ тип лула, намира приложение предимно в автосервизите и машиностроенето. Използва се в ситуации, където до главата на крепежа, пречи друг изпъкнал детайл.

Раздвиженият ключ е универсалният инструмент, който се оказва решение в многобройни ситуации. Той позволява регулиране на захвата и нагаждане според променливите размери.

Тресчотковите ключове осигуряват свободно движение в едната посока и блокаж на обратната страна. Това се осъществява посредством зъбен механизъм с основата на главата.

Всеки е имал момент, в който се сблъсква с клеясал или ръждясал болт, гайка или винт. Ударните ключове са специално удебелени и успешно се справят с такъв тип неприятни ситуации.

Ключовете са един от най-търсените и разпространени ръчни инструменти! Съобразени с всеки профил и всеки размер, те са добър помощник в ежедневните работни задачи!

 

 

Този сайт използва бисквитки