Rumik
14 от 14 Продукта

Широко разпространено и използвано средство за прикрепяне или затягане на един предмет към друг са свинските опашки.

Освен опростеният и прибран дизайн, те са предпочитано и ефикасно средство за притягане и заради ниската цена. По-често използваните свински опашки са пластмасовите, които могат да се ползват в широк спектър приложения.

Друг вид са металните, които са предпочитам вариант за по-специфични, екстремни и сурови условия.

Според средата, в която ще се използват и според тяхното приложения, свинските опашки са проектирани да бъдат в множество вариации като например устойчиви на различни атмосферни влияния, ударо и термоустойчиви, такива за еднократна или за многократна употреба.

Черните свински опашки са най-широкоразпространените, но пазара предлага и други цветове като жълти, червени, сини, бели и др. Те позволяват цветно кодиране, например когато се използват за прикрепянето на кабели. Това кодиране е особено полезно и важно в много индустрии, защото позволява бързото откриване и достигане до определени области.

В ситуации, където се налага или изисква директното закрепване върху панели или ръбове на тръби, маркучи, проводници и др.  се среща употребата на свински опашки с допълнителни фиксиращи елементи.

Тяхната богата гама се разпростира в избора измежду различни размери, цветове и модели.