Rumik

Когато полагаме плочки, независимо дали в банята, стаята или външните площи, трябва да предвидим, че тази облицовка ще остане в дългосрочен план в интериора и екстериора ни.

Това е една от причините да планираме и разумно да избираме качествени материали, за да можем да сме спокойни във времето.

Ето защо ще Ви запознаем с някои основни познания за характеристиките на плочките, които ще са от помощ за правилния избор.

По отношение на мястото на полагане на тази устойчива облицовка, тя се разделя на фаянс, теракот и гранитогрес.

Фаянсът е най-крехкият от трите вида плочки, което го прави неподходящ за външно полагане или подова облицовка.

Обикновено се среща в гланциран вариант, което улеснява почистването и поддръжката му.

Характеризира се с висока абсорбция на вода и ниска износоустойчивост, което го прави неподходящ за екстериорни приложения.

Разликата между теракота и фаянса е единствено в по-високата температура на изпичане на материала.

Топлинната обработка прави теракота по-устойчив на износване и с по-голяма плътност.

Теракотните плочки са с по-грапава повърхност, което ги прави подходящи за полагане и на пода за разлика от предходната група.

Порестата им повърхност ги прави по-трудни за почистване.

Ако трябва да класифицираме по здравина и устойчивост видовете плочки, безспорно на първо място застава гранитогресът.

Изработен от твърди и устойчиви материали, той се характеризира с изключително висока степен на устойчивост и износване.

Практически не съществуват ограничения по отношение на полагането на тази облицовка. Изключително подходяща е както за интериорни, така и за екстериорни решения.

Всички видове плочки имат голямо разнообразие от цветове, размери и дизайн.

Дали ще се спрете на класически модели с цвят, който ще остане актуален през времето или ще заложите на ексцентрично решение за помещението си зависи от самите Вас и от ефекта, който искате да постигнете в дома си.

За да сме сигурни, че всеки наш посетител ще открие желаната облицовка за помещенията си, сме подготвили за Вас изключително разнообразие от серии, цветове и размери плочки.

Спокойно можем да твърдим, че имаме какво да предложим за реализацията на всяка идея на нашите клиенти.

Цената, качеството и модерната визия вървят ръка за ръка благодарение на стремежа ни да сме в помощ при ремонтните дейности на нашите потребители.