Подобни продукти
КАЛИЕВ МЕТАБИСУЛФИТ 40ГР
Калиев метабисулфит – консервант за сулфитиране и стабилизиране за вино
За първоначално сулфитиране след смачкване на гроздето 10-15 гр. за 100 литра/кг.
Описание: Необходимото количество се разтваря във вода или вино, смесва се с материала за сулфитиране и съдът се затваря плътно за 30:40 минути. След това се отваря за да се освободи от серния диоксид, а при необходимост се проточва. Ензимите и дрождите могат да се добавят на следващия ден според описанието за тях.
След приключване на тихата ферментация – 40:45 ден.
Дозировка: 10-15 гр. за 100 литра.
Съдът се затваря плътно. След 10:20 дена виното се проточва в друг съд, за да се освободи от утайката на дъното.
Сулфитираното вино може да се употребява не по-рано от 24 часа след сулфитиране.
Разфасовка | 40 G |
Приложение | За вино |
Вид | Добавка за алкохол |