Rumik

НОЖ 1577 - #108598

Каталожен №: 108598

16.50 лв.

Нож Grand Way.

НОЖ 1577

Grand Way FB1577 е нож, изработен в класически стил. Много подобни ножове бяха много популярни в предвоенните САЩ. Те оказват влияние и върху съвременността.

Както подобава на класически нож, Grand Way FB1577 има дръжка от полирано палисандрово дърво. Дървените наслагвания са един вид канон. Пластмасата или композитът в такъв нож ще изглежда просто нелепо. Дървесината е предварително обработена и следователно не се страхува от влага, кръв, мазнини, рибна слуз и други активни вещества.

Правоъгълното напречно сечение на дръжката е с ергономична форма. Благодарение на това ножът лежи удобно в ръката, а позицията му по време на работа е добре контролирана. По-близо до задната част на дръжката има дупка за ремък.

Добре развитата опора за ръка (гард) значително повишава удобството и безопасността на ножа.

Острието е изработено от неръждаема стомана 440C. Формата е капка точка. Ръбът е ясно насочен напред, което осигурява на ножа възможност за добро, контролирано пробождане. Спусканията са вдлъбнати. Допълнителните удобства включват вдлъбнатина за палеца на дупето и спретнат малък чил, който улеснява заточването на ножа.

Ярка и ясно видима украса на ножа е красива декорация на острието с изображения в ловен стил. Шарката е ясна, симетрична и доста красиво изпълнена.

Цвят Черен
Дължина 230 ММ
Материал Стомана
Вид Нож