Rumik

ТЕРМОСТАТ КОНТАКТЕН PRDIJY - 2498 - #374946

Каталожен №: 374946

31.00 лв.

Контактен термостат с пружина Prodigy 30 - 90ºC - b2000.

ТЕРМОСТАТ КОНТАКТЕН PRDIJY - 2498

Контактен термостат с пружина Prodigy 30 - 90ºC - b2000.

Контактния термостат с пружина модел PRODIGY B2000 e контролен уред, който управлява различни устройства според зададените параметри на температурата.
Контактния термостат е прецизен уред с контролни функции, важен елемент за автоматизацията на една система и в частност на отоплителните инсталации. 
Термостатите в една отоплителна система управляват различни устройства - циркулационната помпа, пелетна горелка или нагревател, термостат регулира вентилатора на котела или камината, а по-съвършените термостати се използват и цялостно управление на отоплителния процес.

Контактния термостат е електрически термостат, предназначен да включва и изключва при зададените горна и долна граници на температурата. Отчитането на температурата става чрез директен контакт с металната пластина на термостата. Контакта с повърхността се осъществява, чрез пружина, която пристяга уреда - в най-честия случай термостата за парно се прикрепя към тръба от отоплителната инсталация. Контактния термостат е отговорен уред и от работата му зависи ефективното и безаварийно функциониране на отоплителната система - ето защо качеството и надеждната работа на термостатите е приоритет. ДК Лукс предлага различни решения - качествени термостати на италиански производители, като контактния термостат Prodigy B2000 е сред най-утвърдените модели. Този контактен термостат има универсално приложение за различни електрически уреди, които работят в отоплителната система - това са циркулационни помпи, магнет вентили, горелки и вентилатори (в някои модели котли и камини), нагреватели, ел. задвижки, различни сигнализиращи устройства и други. Най-широкото приложение е термостата за помпа.

Техническо описание и характеристики на контактния термостат Prodigy 30 - 90ºC
Термостата работи - включва и изключва на базата на течен разширител. Контакната повърхност представлява метална пластина, а корпуса на електрическия термостат е изработен от топлоустойчива пластмаса. Пристяга се за тръба посредством пружина.

Тип: Контактен термостат с пружина
Температурен обхват: 30 - 90ºC
Начин на настройка: механичен, посредством завъртане на копче
Максимална температура на околната среда: 80ºC
Максимална температура на контактната повъхност: 125ºC
ΔT  +4°C ±2°C
10А, 220V

Тип С пружина
Вид Термостат